Den perfekte jenteturen til Trysil

13.09.2021

De siste månedene har familietid fått en litt ny dimensjon! Men nå er det tid for jentetur! Voksentur. Janne tok med seg sine venninner til Trysil hvor det ble tid for avslapning og utfordringer kanskje litt ut av komfortsonen. Men alle var enig om at det var tidenes tur. 

Skrevet av: Janne Aalborg Reitevold
Foto: Jonas Sjögren

Etter ca totusenfemhundreogtrettitre «MAMMAAAA», hver dag, de siste månedene, begynner man å miste det litt. Jeg lengter etter tid alene på do og tid med voksne mennesker i samtaler jeg kan bidra i - helt til de blir ferdige. Jeg lengter etter å bare være meg, og ikke noen andres. Og hvis jeg skal være helt ærlig – jeg lengter etter å reise bort. Fra alt. Med jentene. Ikke for godt, bare noen dager.

Se gode tilbud på overnatting i Trysil

Vi må bare dra, tenkte jeg. Sette av en helg, legge masse planer vi ikke kan bryte og kjøre så langt at det er helt uaktuelt å komme hjem selv om noen får feber eller drømmer litt for vondt. Vi må la pappaene få være pappaer og la oss selv være venninner. Jeg bestemmer meg; vi drar til Trysil. Og denne gangen skal vi ikke legge opp til «en tur i fjellet og kos på hytta». Nei, vi skal oppleve noe. Gå langt utenfor egen komfortsone og kjenne på mestring. Forhåpentligvis.

Se alt man kan gjøre i Trysil om sommeren.

La deg lede

Sykkelguide

Det første vi skal teste er stisykling på Trysils tilrettelagte sykkelstier. Og der går det opp for oss at å sykle er ikke bare å sykle. Å sykle er teknikk, mestring, forståelse og utfordringer. Det er ikke alle asfaltsyklister som stort sett bruker sin tohjulte venn til å komme seg fra jobb til barnehage og hjem til middagslaging som føler de har stålkontroll i Trysils fantastiske løypenettverk.

Mine fagre fruer og meg selv er definitivt ikke blant dem hvert fall! Så vi hadde med oss en guide fra Trysilguidene. Og jeg som var litt skeptisk da jeg mener at vi fint kunne klare å finne frem selv, ble mer enn overbevist. For er du klar over hvor godt det er å ha et menneske rett bak deg som stadig vekk forteller deg hvor «jätteduktig» du har blitt? Helt seriøst vurderer jeg å få meg en sånn baktropp her hjemme i hverdagen også. Jeg følte meg altså så flink!

Janne med sykkelguide

Men for å være helt ærlig; å få en forståelse for bruken av vekt, seteinnstillinger, hvordan man står, bremser og møter svinger ga meg en sykkelopplevelse jeg aldri har hatt før. For selv om jeg har syklet i mer enn 30 år nå, så har jeg jo ikke peiling på hva jeg egentlig gjør. Jeg vet jo ikke hvordan jeg skal komme meg gjennom humpete stier og krappe, doserte svinger – for ingen har fortalt meg det!

Vafler og lokalt øl

Neste dag står det topptur på programmet. Trysilfjellet 1132. På toppen ser vi ei lita hytte. Brannvakthytta. Jeg visste strengt tatt ikke at jeg kunne spise vafler på toppen av Trysil. En perfekt belønning, i tillegg til 360 graders utsikt utover Trysil.

Brannvakthytta på toppen av Trysilfjellet

Så bærer det ned i sentrum. Ølsmaking og så å si bare drikke lokale ølvarianter og en fantastisk middag med lokal mat tilberedt med stor kjærlighet i hjertet på Bar Trysil. Man føler seg som verdens heldigste dame når man kryper til køys etter en dag man aldri hadde forestilt seg at skulle bli så bra.

Meditasjon på fire bein

Jenter på hest

Og så våkner man til nok en vakker dag i fjellet og turen går nesten helt til svenskegrensa. Hos de fine folka på Trysil Hestesenter nøt vi to deilige timer på hesteryggen. I behagelig tempo med hester som ga oss en fantastisk opplevelse, beveget vi oss innover i fjellet mellom hytter og gamle sætre. Vi hørte fuglene synge og hestehovene trampet jevnt innover vidda. Hestenes bevegelser forplantet seg i de litt slitne damene og alle fant en ro de ikke hadde kjent på på en stund. En følelse av å være. Av å kunne puste med hele seg. Alt stress og alle planer forsvant for noen timer.

Og selv om det føltes helt absurd å sitte så høyt uten noen form for sikring, ble tiden på hesteryggen en perfekt innledning til siste post på det velfylte programmet. Med matpakker i bilen vendte vi nesa mot Trysil igjen og en tur inn i velværeavdelingen på Radison Blu Resort. Lett mørbanka kropper sank ned i det varme vannet og for en liten stund føltes det som om hvilepulsen aldri ville stige igjen. Hvert fall ikke opp til et farlig stressnivå.

Jentetur

Jeg tror jeg snakker for alle fem når jeg sier at vi hadde en tur vi trolig aldri vil glemme. Vi spiste mat vi ikke visste fantes, vi utfordret oss selv på hver vår ting og hvert vårt nivå. Vi lot kontrollbehovene ligge igjen hjemme og stupte ut i et program vi mistet litt pusten av da vi så det første gang. Vi så og gjorde ting vi ikke visste fantes i Trysil og vi har opplevd den vakre bygda fra et annet sted enn skianlegget.

Og for å være helt ærlig – det satt fem menn hjemme og var rimelig misunnelige på jentene som var på tidenes tur…

Flere nyheter

  • 03.04.2024

    Vårskikjøring i Trysil

    Dagene er lengre og lysere, sola har begynt å varme, de travleste ukene er over og det er fortsatt masse herlig snø i fjellet. Velkommen til fjells og vårskikjøring! 
  • 08.03.2024

    Påskeprogram 2024

    Påsken i Trysil er tiden for skikjøring, late dager i sola, underholdning, afterski, aktiviteter for hele familien og herlig stemning.
  • 28.02.2024

    Tips til en aktiv påskeferie i Trysil

    Skikjøring, langrennsturer, deilig mat og morsomme aktiviteter er det gode påskelivet for mange. I Trysil får du alt dette og mer til. Her er våre tips til påskeaktiviteter for hele familien.
  • 28.02.2024

    Velkommen til sentrum

    Trysil sentrum er en perle, med koselige spisesteder, avslappende shopping og hyggelige aktiviteter. Se hvorfor du bør ta turen til sentrum når du besøker Trysil.
  • 15.02.2024

    Trugeturer i Trysil

    Med truger på beina kan du oppleve mer av vinteren i Trysil! Takket være ihuga truge-entusiaster er det ikke langt mellom opptrådde turer. Her får du oversikt over noen av Trysils beste trugeturer.
  • 06.02.2024

    Morsdag og valentines

    Usikker på hva du skal kjøpe til mor på morsdagen? Eller hva du skal gi til din kjære på valentinsdagen? Her har vi har samlet en rekke spennende tips til deg.
  • 18.01.2024

    10 tips til vinterferien

    Vinterferien er snart her, og i Trysil kan hele familien ha det gøy. Sjekk ut våre 10 tips til en spennende og innholdsrik vinterferie i Trysil. 
  • 18.01.2024

    Sikre deg vinterferien i Trysil

    Det går fort mot vinterferie, og drømmer du om skiferie er det fortsatt mulig å sikre seg overnatting i Trysil. Vi har tatt jobben for deg og lagd en oversikt med eksempler på hva som ledig. Her finner du alt fra campinghytte til luksusleiligheter...
  • 18.01.2024

    Lysløyper i Trysil

    Det er en kjent sak at Trysil byr på hundrevis av herlige langrennsløyper på fjellet og i skogen. Men visste du at Trysil også har mange lysløyper? Disse finner du i store deler av kommunen. Her gir vi deg full oversikt over Trysils lysløyper.
  • 05.01.2024

    Lokale langrennstips i Trysil

    Hva har en ordfører, en regnskapsfører, en idrettslærer og en næringssjef til felles? Jo, de elsker å gå på langrennski! Her deler et knippe spreke tryslinger sine beste turtips. 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 >