Den perfekte jenteturen til Trysil

13.09.2021

De siste månedene har familietid fått en litt ny dimensjon! Men nå er det tid for jentetur! Voksentur. Janne tok med seg sine venninner til Trysil hvor det ble tid for avslapning og utfordringer kanskje litt ut av komfortsonen. Men alle var enig om at det var tidenes tur. 

Skrevet av: Janne Aalborg Reitevold
Foto: Jonas Sjögren

Etter ca totusenfemhundreogtrettitre «MAMMAAAA», hver dag, de siste månedene, begynner man å miste det litt. Jeg lengter etter tid alene på do og tid med voksne mennesker i samtaler jeg kan bidra i - helt til de blir ferdige. Jeg lengter etter å bare være meg, og ikke noen andres. Og hvis jeg skal være helt ærlig – jeg lengter etter å reise bort. Fra alt. Med jentene. Ikke for godt, bare noen dager.

Se gode tilbud på overnatting i Trysil

Vi må bare dra, tenkte jeg. Sette av en helg, legge masse planer vi ikke kan bryte og kjøre så langt at det er helt uaktuelt å komme hjem selv om noen får feber eller drømmer litt for vondt. Vi må la pappaene få være pappaer og la oss selv være venninner. Jeg bestemmer meg; vi drar til Trysil. Og denne gangen skal vi ikke legge opp til «en tur i fjellet og kos på hytta». Nei, vi skal oppleve noe. Gå langt utenfor egen komfortsone og kjenne på mestring. Forhåpentligvis.

Se alt man kan gjøre i Trysil om sommeren.

La deg lede

Sykkelguide

Det første vi skal teste er stisykling på Trysils tilrettelagte sykkelstier. Og der går det opp for oss at å sykle er ikke bare å sykle. Å sykle er teknikk, mestring, forståelse og utfordringer. Det er ikke alle asfaltsyklister som stort sett bruker sin tohjulte venn til å komme seg fra jobb til barnehage og hjem til middagslaging som føler de har stålkontroll i Trysils fantastiske løypenettverk.

Mine fagre fruer og meg selv er definitivt ikke blant dem hvert fall! Så vi hadde med oss en guide fra Trysilguidene. Og jeg som var litt skeptisk da jeg mener at vi fint kunne klare å finne frem selv, ble mer enn overbevist. For er du klar over hvor godt det er å ha et menneske rett bak deg som stadig vekk forteller deg hvor «jätteduktig» du har blitt? Helt seriøst vurderer jeg å få meg en sånn baktropp her hjemme i hverdagen også. Jeg følte meg altså så flink!

Janne med sykkelguide

Men for å være helt ærlig; å få en forståelse for bruken av vekt, seteinnstillinger, hvordan man står, bremser og møter svinger ga meg en sykkelopplevelse jeg aldri har hatt før. For selv om jeg har syklet i mer enn 30 år nå, så har jeg jo ikke peiling på hva jeg egentlig gjør. Jeg vet jo ikke hvordan jeg skal komme meg gjennom humpete stier og krappe, doserte svinger – for ingen har fortalt meg det!

Vafler og lokalt øl

Neste dag står det topptur på programmet. Trysilfjellet 1132. På toppen ser vi ei lita hytte. Brannvakthytta. Jeg visste strengt tatt ikke at jeg kunne spise vafler på toppen av Trysil. En perfekt belønning, i tillegg til 360 graders utsikt utover Trysil.

Brannvakthytta på toppen av Trysilfjellet

Så bærer det ned i sentrum. Ølsmaking og så å si bare drikke lokale ølvarianter og en fantastisk middag med lokal mat tilberedt med stor kjærlighet i hjertet på Bar Trysil. Man føler seg som verdens heldigste dame når man kryper til køys etter en dag man aldri hadde forestilt seg at skulle bli så bra.

Meditasjon på fire bein

Jenter på hest

Og så våkner man til nok en vakker dag i fjellet og turen går nesten helt til svenskegrensa. Hos de fine folka på Trysil Hestesenter nøt vi to deilige timer på hesteryggen. I behagelig tempo med hester som ga oss en fantastisk opplevelse, beveget vi oss innover i fjellet mellom hytter og gamle sætre. Vi hørte fuglene synge og hestehovene trampet jevnt innover vidda. Hestenes bevegelser forplantet seg i de litt slitne damene og alle fant en ro de ikke hadde kjent på på en stund. En følelse av å være. Av å kunne puste med hele seg. Alt stress og alle planer forsvant for noen timer.

Og selv om det føltes helt absurd å sitte så høyt uten noen form for sikring, ble tiden på hesteryggen en perfekt innledning til siste post på det velfylte programmet. Med matpakker i bilen vendte vi nesa mot Trysil igjen og en tur inn i velværeavdelingen på Radison Blu Resort. Lett mørbanka kropper sank ned i det varme vannet og for en liten stund føltes det som om hvilepulsen aldri ville stige igjen. Hvert fall ikke opp til et farlig stressnivå.

Jentetur

Jeg tror jeg snakker for alle fem når jeg sier at vi hadde en tur vi trolig aldri vil glemme. Vi spiste mat vi ikke visste fantes, vi utfordret oss selv på hver vår ting og hvert vårt nivå. Vi lot kontrollbehovene ligge igjen hjemme og stupte ut i et program vi mistet litt pusten av da vi så det første gang. Vi så og gjorde ting vi ikke visste fantes i Trysil og vi har opplevd den vakre bygda fra et annet sted enn skianlegget.

Og for å være helt ærlig – det satt fem menn hjemme og var rimelig misunnelige på jentene som var på tidenes tur…

Flere nyheter

 • 05.01.2022

  Hjemmekontor på Trysilfjellet

  Bitte litt lei av å sitte hjemme? Hadde det vært godt å bytte arbeidsmiljø litt? Ta med deg hjemmekontoret til fjells. Vi i Trysil hjelper deg med å tilrettelegge for dine og eventuelt flere kollegaers behov av digitalt utstyr, aktiviteter og...
 • 04.01.2022

  På snøscooter i villmarka

  Vil du teste en annerledes vinteropplevelse? Da kan snøscootertur være et godt tips. I Fulufjellet kan du leie snøscooter med eller uten guide.
 • 16.12.2021

  Magisk jul og nyttår i Trysil – dette gjelder nå

  I Trysil rigger vi oss til jule- og nyttårsfeiring i fjellet. Magiske utendørsopplevelser venter, og det tilrettelegges for at våre gjester skal føle seg trygge i Trysil. Se hva som gjelder i Trysil i jula.
 • 10.12.2021

  Helårscamping i Trysil

  Mange har fått øynene opp for camping. Camping er et rimelig alternativ til annen overnatting, og har du campingvogn på helårs- eller sesongsplass kan du reise akkurat når det passer for deg - hele året. Se hvilke muligheter som finnes i Trysil - ...
 • 24.11.2021

  Turrenn i Trysil

  I Trysil kan du delta på flere turrenn i løpet av vinteren. De største er Trysil Skimaraton og Trysil-Knut-rennet, og begge har seeding til både Vasaloppet og Birkebeinerrennet. 
 • 22.11.2021

  På ski for første gang

  Se hvordan det gikk da Siri Glad Hauge fra Porsgrunn skulle stå på ski for første gang.  
 • 19.11.2021

  Julegavetips fra Trysil

  SHOPPING | Hver uke frem til jul gir vi deg inspirasjon til julehandelen i Trysil. Se våre beste julegavetips. 
 • 16.11.2021

  Trysilvekkua 2021

  Vi gjør oss klare for en ny skisesong. En sesong vi tror og håper vil bli veldig bra, med mange gjester som gleder seg til å komme tilbake til Trysil. I år vil mye av innholdet i Trysilvekkua gjennomføres digitalt. Det er også i år svært viktig at...
 • 10.11.2021

  Julemarkeder i Trysil 2021

  I førjulstiden bugner det av deilig julebakst, hjemmelagde kaker og håndverksprodukter på Trysils trivelige julemarkeder. Her får du oversikt over julemarkedene i kommunen den nærmeste tiden.
 • 08.11.2021

  Fulufjellet AS er en av 24 miljøsertifiserte bedrifter i Trysil

  Selskapet fra Ljørdalen er Trysils foreløpig nyeste Miljøfyrtårn. Det er totalt 24 bedrifter i Trysil som er miljøsertifisert. I 2022 skal Trysil remerkes som bærekraftig reisemål og da tror de enda flere bedrifter vil bli miljøsertifisert.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 >