Tips til annerledes overnatting i Trysil

11.06.2021

Noen sommerkvelder er som skapt for å ligge ute. Trysil har mange fine plasser å overnatte for deg som elsker å våkne til lyden av fuglekvitter eller elvas brus. Trives du best med tak over hodet finnes det morsomme alternativer til køya hjemme.

Hengekøye

På med klærne, opp i trærne! I Trysil står det ikke på steder å henge opp køya, men noen plasser er bedre egnet enn andre. På Mørsøybakken, 9 km nord for Trysil sentrum er det fint å henge opp køya. Her er det også tilrettelagt med gapahuk.

Hengekøye_1.jpg

Eller hva med å ta sykkelen opp i Bjønnåsen med hengekøya i sekken. Solnedgang fra hengekøye kan anbefales. 

Hengekoye_2.jpg

Mer om stisykling i Trysil

Telttur

Bittermarka er et idyllisk område som innbyr både til korte og lange fjellturer, seterbesøk og fiske. Ved Mjølsjøen kan du sette opp teltet, og husk å ta med fiskestanga, her vaker ørreten!

Telttur.jpg

 

Tretopphytte

Søker du skogens ro og litt ekstra komfort bør du overnatte i en av Trysil tretopphytter. De nærmeste naboene dine i tretopphytta er ekorn og fugler.

Sjekk Trysils tretopphytter

tretopphytte_2.jpg

 

Glamping

Luksus møter natur på Trysil Glamping i Flendalen. Inne i domen, som de komfortable teltene kalles, finner du både queen size seng, dagseng og en peisovn.

Se mer om Trysil Glamping

Glamping.jpg

 

Gapahuk

Ved mange av fiskeplassene i Trysil er det gapahuker med grillplass. Her ved Ørsjøen er det en flott gapahuk, grillplass og båter til utlån. Det er mulig å overnatte her, men se opp for hardt underlag.

Se mer om fiskeplasser i Trysil

Gapahuk.jpg

 

Hvor er det lov å sette opp telt eller hengekøye?

Som hovedregel, etter friluftslovens §9, heter det at man i utmark kan slå opp telt når det er minst 150 meter til nærmeste bebodde hus eller hytte, og oppholde seg der i inntil 2 døgn. Dersom du ønsker å telte på samme sted over en lengre periode, må du få samtykke fra grunneier. På innmark kan du bare telte hvis du har fått tillatelse fra grunneier eller bruker av eiendommen.
På miljodirektoratet.no finner du nyttig informasjon om hva som defineres som innmark og utmark, når og hvor det er lov å tenne bål, samt flere nyttige veiledere. Husk også å sjekke lokale bestemmelser.

>> Se hele overnattingstilbudet i Trysil

Flere nyheter

 • 31.07.2022

  Tips til høstaktiviteter i Trysil

  Høsten er utetid og best på fjellet! Klare farger og fin høstsol gir høsten på fjellet det lille ekstra. Sjekk hvorfor du bør ta turen til Trysil i høst!
 • 05.07.2022

  Tips til fine badeplasser i Trysil

  Når sola steker og svetten siler er det godt at det finnes mange fine badeplasser i Trysil. Her får du våre beste badetips! Noen av dem kjenner du sikkert fra før, andre kan du glede deg til å besøke i sommer. 
 • 04.07.2022

  Topptur i Trysil med små barn

  Trysil er et eldorado for turglade barn og voksne. Over hele kommunen er det et stort utvalg av tilrettelagte og godt merkede turstier. Friluftspappa Jostein Væge tok med seg familien til Ulvsjøberget, en av turene som har vært med lengst i...
 • 28.06.2022

  Dette skjer i Trysil i helga

  Også denne helgen skjer det mye i Trysil. Åpning av de to nye heisbaserte stiene i Trysilfjellet og spennende arrangementer på flere av spisestedene. Skulle du trenge å kjøle deg ned mellom slagene, kan Trysil friste med mange fine badeplasser.
 • 19.06.2022

  Derfor bør du besøke Trysil sentrum i sommer

  Trysil sentrum er en oase av aktiviteter, koselige spisesteder og avslappende shopping. Se hvorfor du bør ta turen til sentrum når du besøker Trysil. 
 • 01.06.2022

  Langhelg i sikte

  Det er langhelg i sikte, og vi vet at mange vil tilbringe den i Trysil. Gullia åpnet i helga til store smil og lykkelig gjensyn med favorittstiene. Her gir vi deg oversikt over hva du kan fylle pinshelga i Trysil med!
 • 19.05.2022

  En aktiv ferie med storfamilien

  Anders Backe har vært mange ganger i Trysil både vinter og sommer, men aldri sammen med familien. Denne gangen skulle de sykle sammen for første gang etter den alvorlige ulykken til pappa Tollef.
 • 10.05.2022

  Chris garantist for golfsuksess

  Chris Pickles er fagmann i golf. Rettere sagt i golfanlegg. Som course manager er det han som har ansvaret for at Trysilfjellet Golfbane framstår som en av Norges fineste baner. Kun strøken bane er godt nok for engelskmannen.
 • 02.05.2022

  I Trysil tar vi lek på alvor!

  Barn vil leke i ferien, og aller helst at de voksne skal være med. Det tar de på ramme alvor i Trysil, hvor de har innført lekne leveregler for voksne.
 • 01.05.2022

  Lekne leveregler fra barn til voksne

  I Trysil tar vi lek på alvor – og barn synes voksne bør være mer med på leken. De har derfor laget lekne leveregler til voksne.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 >