Tips til annerledes overnatting i Trysil

11.06.2021

Noen sommerkvelder er som skapt for å ligge ute. Trysil har mange fine plasser å overnatte for deg som elsker å våkne til lyden av fuglekvitter eller elvas brus. Trives du best med tak over hodet finnes det morsomme alternativer til køya hjemme.

Hengekøye

På med klærne, opp i trærne! I Trysil står det ikke på steder å henge opp køya, men noen plasser er bedre egnet enn andre. På Mørsøybakken, 9 km nord for Trysil sentrum er det fint å henge opp køya. Her er det også tilrettelagt med gapahuk.

Hengekøye_1.jpg

Eller hva med å ta sykkelen opp i Bjønnåsen med hengekøya i sekken. Solnedgang fra hengekøye kan anbefales. 

Hengekoye_2.jpg

Mer om stisykling i Trysil

Telttur

Bittermarka er et idyllisk område som innbyr både til korte og lange fjellturer, seterbesøk og fiske. Ved Mjølsjøen kan du sette opp teltet, og husk å ta med fiskestanga, her vaker ørreten!

Telttur.jpg

 

Tretopphytte

Søker du skogens ro og litt ekstra komfort bør du overnatte i en av Trysil tretopphytter. De nærmeste naboene dine i tretopphytta er ekorn og fugler.

Sjekk Trysils tretopphytter

tretopphytte_2.jpg

 

Glamping

Luksus møter natur på Trysil Glamping i Flendalen. Inne i domen, som de komfortable teltene kalles, finner du både queen size seng, dagseng og en peisovn.

Se mer om Trysil Glamping

Glamping.jpg

 

Gapahuk

Ved mange av fiskeplassene i Trysil er det gapahuker med grillplass. Her ved Ørsjøen er det en flott gapahuk, grillplass og båter til utlån. Det er mulig å overnatte her, men se opp for hardt underlag.

Se mer om fiskeplasser i Trysil

Gapahuk.jpg

 

Hvor er det lov å sette opp telt eller hengekøye?

Som hovedregel, etter friluftslovens §9, heter det at man i utmark kan slå opp telt når det er minst 150 meter til nærmeste bebodde hus eller hytte, og oppholde seg der i inntil 2 døgn. Dersom du ønsker å telte på samme sted over en lengre periode, må du få samtykke fra grunneier. På innmark kan du bare telte hvis du har fått tillatelse fra grunneier eller bruker av eiendommen.
På miljodirektoratet.no finner du nyttig informasjon om hva som defineres som innmark og utmark, når og hvor det er lov å tenne bål, samt flere nyttige veiledere. Husk også å sjekke lokale bestemmelser.

>> Se hele overnattingstilbudet i Trysil

Flere nyheter

 • 13.09.2021

  Den perfekte jenteturen til Trysil

  De siste månedene har familietid fått en litt ny dimensjon! Men nå er det tid for jentetur! Voksentur. Janne tok med seg sine venninner til Trysil hvor det ble tid for avslapning og utfordringer kanskje litt ut av komfortsonen. Men alle var enig o...
 • 07.07.2021

  Tips til høstaktiviteter i Trysil

  Høsten er utetid og best på fjellet! Klare farger og fin høstsol gir høsten på fjellet det lille ekstra. Sjekk hvorfor du bør ta turen til Trysil i høst!
 • 22.06.2021

  Nå åpner vi Norges største pumptrack

  2. juli blir det offisiell åpning av den nye pumptracken i Trysil, som er Norges største. 
 • 16.06.2021

  Lekne leveregler fra barn til voksne

  I Trysil tar vi lek på alvor – og barn synes voksne bør være mer med på leken. De har derfor laget lekne leveregler til voksne.
 • 11.06.2021

  Trysilrypa 2021 - er du klar for årets jentehelg?

  Vi kan med glede informere om at vi arrangerer Trysilrypa helgen 9. til 12. september, i tråd med gjeldende smitteverntiltak.
 • 31.05.2021

  10 tips til familieferien i Trysil

  Det blir Norgesferie i år også, for de fleste nordmenn. Vi har samlet våre beste tips for en vellykket opplevelsesferie i eget land. I Trysil kan hele familien ha det gøy! Her er 10 tips til morsomme opplevelser i sommer-Trysil.
 • 27.05.2021

  Aktiv drømmehelg i vente

  Det meldes om brede glis fra både klatreparken, Gullia, minigolfbanen, bassenget og bowlingbanene. Videre meldes det sol fra skyfri himmel og over 20 grader til helga. Velkommen til Trysil!
 • 26.05.2021

  Lever drømmen i Trysil

  Med naturen som lekegrind bosetter stadig flere sesongarbeidere seg i Trysil på heltid. Ulrika Pettersson og Johan Söderlund har funnet både hverandre og drømmelivet i Trysil, og sammen med barna Julian (4) og Adrian (6) er de ute på små eventyr s...
 • 14.05.2021

  Kjøp sykkel i Trysil

  Etterspørselen etter sykler er ekstra stor i år, det gjelder i hele sykkelbransjen. Covid-situasjonen har ført til ekstra utfordringer i flere ledd med tanke på blant annet distribusjon. Ønsker du å sikre deg ny sykkel denne sommeren bør du handle...
 • 11.05.2021

  Her er årets sommernyheter i Trysil

  Trysil lanserer i år enda flere sykkelnyheter som gir sykkelanlegget bedre kapasitet og flere opplevelser for sommerferiegjestene. Allerede nå merker Trysil at interessen er stor. Det største resorthotellet, Radisson Blu Resort Trysil, ligger 68...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 >