Høyfjellsflyt på Fjellflyten

29.06.2020

Hva er det som er to kilometer lang, har 25 svinger, 80 høydemeter og får folk til å smile? Jo, Fjellflyten i Fageråsen..!

Tekst og foto: Ola Matsson

Å tråkke uten å bruke krefter, i lange perioder ikke tråkke i det hele tatt, bare la sykkelen flyte nedover, over kuler, små hopp og opp i svingene. Slik er det å sykle Fjellflyten, som navnet indikerer er dette en såkalt flytsti. I teorien skal du ikke behøve å tråkke i det hele tatt. Bare bygge fart på de riktige stedene.

Se også: Den ultimate guiden til stisykling i Trysil

Fjellflyten med familie

Lekent

– Flysti er utrolig morsomt og lekent. Fjellflyten er bra bygd, konstaterer Sigurd Pedersen, erfaren syklist bosatt på Lillehammer, og som ofte tar turen til Trysil for å sykle.
Tar du Fjellrunden fra Høyfjellssenteret er Fjellflyten en perfekt avstikker og artig avslutning på turen. Den starter oppe på Lågfjellet, akkurat der Fjellrunden svinger venstre mot Skurufjellet. Om du ikke vil sykle hele Fjellrunden, kan du sykle andre veien opp mot R-området og Skurufjellet. Da får du en tur på rundt fem kilometer, der Fjellflyten garantert er høydepunktet.

På Høyfjellssenteret kan du nyte deilig lunsj eller middag på Fjellroa og Cafe Nero, butikken er åpen og det samme Sport Lodge`n, hvor du også kan leie sykler. 

Fjellflyten i solnedgang

Olve Norderhaug, leder for Trysil Bike Arena, beskriver Fjellflyten som en «flott høyfjellssti med blå gradering, god flyt, nydelig utsikt, lekne svinger, hopp og kuler».

Flere muligheter

Norderhaug forteller at det planer for videre utbygging rundt Fjellflyten. Blant annet kommer Fageråsen Bike Park sommeren 2020 der stien ender i dag. I planen er det også lagt inn en forlengelse ned til Radisson Blu Mountain Resort & Residences.

Fjellflyten fra lufta

– Har du ikke syklet opp på fjellet anbefaler jeg at du tar deg en tur. Både på de tilrettelagte stiene, men også på de naturlige stiene. Trysilfjellet har mye fint å by på - også om sommeren, sier Norderhaug.

Om du ikke vil sykle opp fra sentrum er det to muligheter: Du kan ta bilen opp til parkeringen ved R-området i Fageråsen - da er det ikke lange biten bort til Fjellflyten. Den andre muligheten er å kjøre opp til Skihytta og ta Fjellrunden inn mot Grønskaret og videre opp på Lågfjellet.

God tur!

Se også: Morgengym - soloppgang fra Bygderkanken

Flere nyheter

 • 08.07.2021

  Nå åpnes Trysils råeste sykkelsti, B-RAGE

  Lørdag 10. juli 09.00 åpner endelig B-RAGE, Trysils første dobbelsvarte sykkelsti. Stien har hele 20 store hopp, dropp og heftige trelementer, og det vil derfor bli føringer på hvem som kan sykle denne og når den er åpen. 14. august blir det...
 • 07.07.2021

  Norges største pumptrack åpnet i Trysil

  Nå er Trysils største sommernyhet åpnet. Norges største pumptrack er også Trysils største sykkelinvestering denne sommer, og skal trekke enda flere sykkelgjester.
 • 30.04.2020

  Et godt feriealternativ i sommer - masse boltreplass

  Også denne sommeren blir det viktig å holde avstand, men vi skal fortsatt ha det like gøy! Se hvorfor vi mener Trysil er et godt feriealternativ i sommer.
 • 28.04.2021

  Ledende stisykkeldestinasjon i Skandinavia

  Destinasjon Trysil og samarbeidende aktører utviklet i 2013 en masterplan for stisykling i Trysil. Prosjektet fikk navnet Trysil Bike Arena. Her får du full oversikt over den enorme utviklingen. 
 • 25.03.2021

  Trysil er barnas sommerfavoritt – vi tar lek på alvor

  Lek og aktivitet ute i naturen er mer aktuelt enn noensinne. I Trysil tar vi lek på alvor. Vi inviterer til lekne opplevelser i Trysil i sommer. Stisykling er blitt hele familiens favoritt, og det beste av alt – det er så gøy at både barn og voksn...
 • 02.02.2021

  Trysil lager Norges største pumptrack

  Pumptrack har blitt så populært i Trysil at nå ser de seg nødt til å bygge en ny. Denne nye og unike pumptracken blir Norges største av sitt slag på hele 2.600 kvadratmeter.  
 • 02.10.2020

  Ny etterlengtet sti i Gullia - Papa Bear

  Endelig åpnet Papa Bear, Trysils nye «hovedvei» inn til blå og enda mer tekniske stier i Gullia. 
 • 21.09.2020

  Revehalejakta

  Konkurranse: Den grønne reven i Gullia gjemmer seg gjerne for barna på dagtid, men er du riktig lur, så ser du kanskje halen stikke frem noen steder.
 • 19.08.2020

  Trysil Enduro

  Velkommen til Trysil Enduro 18. til 19. september 2021! 
 • 13.08.2020

  Årets sykkelnyheter i Trysil

  Sykkelutviklingen i Trysil fortsetter. Også i sommer er det lansert flere nyheter både på høyfjellet og i Gullia.
1 2 3 4 >

Våre samarbeidspartnere

GT logo

SportLodgen logo

Shimano logo

Sweet logo

Evoc logo

Printing logo

Opsis logo

Trysilguidene logo

Radisson logo

Utmarkslaget

Fageråsen Fritid

Trysil Kommune

Innlandet Fylkeskommune

Destinasjon Trysil

Skistar