Årets sykkelnyheter i Trysil

13.08.2020

Sykkelutviklingen i Trysil fortsetter. Også i sommer er det lansert flere nyheter både på høyfjellet og i Gullia.

Årets mest etterlengtede sykkelnyhet er lansert på høyfjellet i Fageråsen. Sykler du ned den populære flytstien Fjellflyten, kommer du ned til Fageråsen Bike Park. Her finner du to hopplinjer, dropp i flere graderinger og tre øvelsesbaner som er gradert grønn, blå og rød. Et fint område hvor alle typer syklister kan leke seg og utvikle sykkelteknikken.

- Sykkelparken som nå er bygd ved Høyfjellssenteret er en del av en helhetlig sykkelutvikling i Fageråsen, sier Olve Norderhaug, ansvarlig i Trysil Bike Arena. – Planen er at dette området skal utvides ytterligere, ettersom vi får finanseringen på plass.

 

Enda mer sykkelpark – GT Pro Park

Sykkelparkene i Trysil er populære, og nå er området ved siden av GT Bike Park ytterligere utvidet. 

- Vi åpnet sent i fjor høst den unike parallellslalåmløypa Twin Peaks i det området som har fått navnet GT Pro Park, forteller Norderhaug. - I år har vi laget flere hopplinjer, og dropp i ulike graderinger i dette området. Tanken er at elementene som lages i GT Pro Park skal være litt mer avansert, og for den mer erfarne syklisten. 

Forbedringer på Fjellrunden

Fjellrunden er en sykkel- og vandrevei som går rundt hele Trysilfjellet. Den populære runden er på 13 kilometer. To gode startpunkter er Skihytta og Høyfjellssenteret.

- Fjellrunden har blitt oppgradert i år. Vi har gjort en av trekloppene bredere slik at enda flere kan sykle runden. Det er også gjort utbedringer på stien rundt Høyfjellssenteret med snillere stigning, og det skal være enklere å finne frem, forteller Norderhaug.

Enda flere nyheter i høst 

Sykkelutviklingen fortsetter utover høsten. I Gullia bygges det en dobbelsvart sti for sykkeleksperter.

- Vi har fått med oss ambassadør Brage Vestavik på byggingen av denne stien som ligger parallelt med Huckleberry. Han er en erfaren stibygger, men han har aldri jobbet med et så stort prosjekt før. Nå får han bygge sin drømmesti, og den blir helt unik i Norge, sier Norderhaug.

– Vi håper at vi kan åpne denne stien i slutten av august. Og så blir det en offisiell åpning litt senere i høst.

Det kommer enda spennende flere sykkelnyheter i høst – følg med!

Flere nyheter

 • 08.07.2021

  Nå åpnes Trysils råeste sykkelsti, B-RAGE

  Lørdag 10. juli 09.00 åpner endelig B-RAGE, Trysils første dobbelsvarte sykkelsti. Stien har hele 20 store hopp, dropp og heftige trelementer, og det vil derfor bli føringer på hvem som kan sykle denne og når den er åpen. 14. august blir det...
 • 07.07.2021

  Norges største pumptrack åpnet i Trysil

  Nå er Trysils største sommernyhet åpnet. Norges største pumptrack er også Trysils største sykkelinvestering denne sommer, og skal trekke enda flere sykkelgjester.
 • 30.04.2020

  Et godt feriealternativ i sommer - masse boltreplass

  Også denne sommeren blir det viktig å holde avstand, men vi skal fortsatt ha det like gøy! Se hvorfor vi mener Trysil er et godt feriealternativ i sommer.
 • 28.04.2021

  Ledende stisykkeldestinasjon i Skandinavia

  Destinasjon Trysil og samarbeidende aktører utviklet i 2013 en masterplan for stisykling i Trysil. Prosjektet fikk navnet Trysil Bike Arena. Her får du full oversikt over den enorme utviklingen. 
 • 25.03.2021

  Trysil er barnas sommerfavoritt – vi tar lek på alvor

  Lek og aktivitet ute i naturen er mer aktuelt enn noensinne. I Trysil tar vi lek på alvor. Vi inviterer til lekne opplevelser i Trysil i sommer. Stisykling er blitt hele familiens favoritt, og det beste av alt – det er så gøy at både barn og voksn...
 • 02.02.2021

  Trysil lager Norges største pumptrack

  Pumptrack har blitt så populært i Trysil at nå ser de seg nødt til å bygge en ny. Denne nye og unike pumptracken blir Norges største av sitt slag på hele 2.600 kvadratmeter.  
 • 02.10.2020

  Ny etterlengtet sti i Gullia - Papa Bear

  Endelig åpnet Papa Bear, Trysils nye «hovedvei» inn til blå og enda mer tekniske stier i Gullia. 
 • 21.09.2020

  Revehalejakta

  Konkurranse: Den grønne reven i Gullia gjemmer seg gjerne for barna på dagtid, men er du riktig lur, så ser du kanskje halen stikke frem noen steder.
 • 19.08.2020

  Trysil Enduro

  Velkommen til Trysil Enduro 18. til 19. september 2021! 
 • 29.06.2020

  Høyfjellsflyt på Fjellflyten

  Hva er det som er to kilometer lang, har 25 svinger, 80 høydemeter og får folk til å smile? Jo, Fjellflyten i Fageråsen..!
1 2 3 4 >

Våre samarbeidspartnere

GT logo

SportLodgen logo

Shimano logo

Sweet logo

Evoc logo

Printing logo

Opsis logo

Trysilguidene logo

Radisson logo

Utmarkslaget

Fageråsen Fritid

Trysil Kommune

Innlandet Fylkeskommune

Destinasjon Trysil

Skistar