Årets sykkelnyheter i Trysil

13.08.2020

Sykkelutviklingen i Trysil fortsetter. Også i sommer er det lansert flere nyheter både på høyfjellet og i Gullia.

Årets mest etterlengtede sykkelnyhet er lansert på høyfjellet i Fageråsen. Sykler du ned den populære flytstien Fjellflyten, kommer du ned til Fageråsen Bike Park. Her finner du to hopplinjer, dropp i flere graderinger og tre øvelsesbaner som er gradert grønn, blå og rød. Et fint område hvor alle typer syklister kan leke seg og utvikle sykkelteknikken.

- Sykkelparken som nå er bygd ved Høyfjellssenteret er en del av en helhetlig sykkelutvikling i Fageråsen, sier Olve Norderhaug, ansvarlig i Trysil Bike Arena. – Planen er at dette området skal utvides ytterligere, ettersom vi får finanseringen på plass.

 

Enda mer sykkelpark – GT Pro Park

Sykkelparkene i Trysil er populære, og nå er området ved siden av GT Bike Park ytterligere utvidet. 

- Vi åpnet sent i fjor høst den unike parallellslalåmløypa Twin Peaks i det området som har fått navnet GT Pro Park, forteller Norderhaug. - I år har vi laget flere hopplinjer, og dropp i ulike graderinger i dette området. Tanken er at elementene som lages i GT Pro Park skal være litt mer avansert, og for den mer erfarne syklisten. 

Forbedringer på Fjellrunden

Fjellrunden er en sykkel- og vandrevei som går rundt hele Trysilfjellet. Den populære runden er på 13 kilometer. To gode startpunkter er Skihytta og Høyfjellssenteret.

- Fjellrunden har blitt oppgradert i år. Vi har gjort en av trekloppene bredere slik at enda flere kan sykle runden. Det er også gjort utbedringer på stien rundt Høyfjellssenteret med snillere stigning, og det skal være enklere å finne frem, forteller Norderhaug.

Enda flere nyheter i høst 

Sykkelutviklingen fortsetter utover høsten. I Gullia bygges det en dobbelsvart sti for sykkeleksperter.

- Vi har fått med oss ambassadør Brage Vestavik på byggingen av denne stien som ligger parallelt med Huckleberry. Han er en erfaren stibygger, men han har aldri jobbet med et så stort prosjekt før. Nå får han bygge sin drømmesti, og den blir helt unik i Norge, sier Norderhaug.

– Vi håper at vi kan åpne denne stien i slutten av august. Og så blir det en offisiell åpning litt senere i høst.

Det kommer enda spennende flere sykkelnyheter i høst – følg med!

Flere nyheter

 • 06.05.2022

  Dette sier gjestene om stisyklingen i Trysil

  I Trysil har de bygget en ny sommeraktivitet som har blitt veldig populær. Trysil sier selv at sykkelstiene passer for alle, men hva sier gjestene? Sjekk ut tilbakemeldingene fra sykkelgjester i Trysil.
 • 01.04.2022

  Stietikette for Trysil

  I Trysil er vi stolte av naturen vår og bruker den så ofte vi kan. Vi fryder oss over å få love å dele den meg deg! Enten du går, triller, løper eller sykler vil vi at du skal føle deg velkommen i naturen vår. Vi har laget et knippe vennlige...
 • 18.03.2022

  Jentepappaer på sykkelferie i Trysil

  Brødrene Torstein og Magnus er ivrige stisyklister, og Oslomarka er flittig brukt for fartsfylte turer på sykkelen. Pappaene ville gjerne overføre denne sykkelgleden til jentene sine, og i Trysil ble en gnist for stisykling tent.
 • 16.03.2022

  Trysil Enduro

  Velkommen til Trysil Enduro 17. til 18. september 2022! I år blir Trysil Enduro en del av Norgescupen i Enduro. 
 • 28.02.2022

  Årets store sykkelnyheter

  Sommerens store nyhet i Trysil er en blå og en rød heisbasert sykkelsti. I tillegg økes heiskapasitet. Gjør dere klar for en sommer med mye flyt.
 • 01.02.2022

  Sykkelstier i Trysil - den ultimate guiden

  Hvis du tror at stisykling ikke er noe for deg eller din familie, så bør du ta en tur til Trysil. Her finner dere over 50 kilometer med morsomme sykkelstier i skogen og på fjellet som er gradert på samme måte som i skianlegget – fra grønn til svar...
 • 01.02.2022

  Mountainbiking i Trysil – den ultimative guide

  Hvis du tror, at mountainbiking ikke er noget for dig eller din familie, bør I tage en tur til Trysil. Her finder I mere end 50 kilometer skønne mountainbikespor i skoven og på fjeldet, som er klassificeret på samme måde som skibakkerne: fra grøn...
 • 01.02.2022

  Den ultimata stigcykelguiden i Trysil

  Om du tänker att stigcykling är något för dig och din familj, så borde du resa till Trysil. Här har vi över 50 km med fantastiska stigar i skogen och på fjället som är graderade på samma sätt som i skidanläggningen - från grön till svart. Läs den...
 • 08.07.2021

  Nå åpnes Trysils råeste sykkelsti, B-RAGE

  Lørdag 10. juli 09.00 åpner endelig B-RAGE, Trysils første dobbelsvarte sykkelsti. Stien har hele 20 store hopp, dropp og heftige trelementer, og det vil derfor bli føringer på hvem som kan sykle denne og når den er åpen. 14. august blir det...
 • 07.07.2021

  Norges største pumptrack åpnet i Trysil

  Nå er Trysils største sommernyhet åpnet. Norges største pumptrack er også Trysils største sykkelinvestering denne sommer, og skal trekke enda flere sykkelgjester.
1 2 3 4 5 >

Våre samarbeidspartnere

GT logo

SportLodgen logo

Shimano logo

Sweet logo

Evoc logo

Printing logo

Opsis logo

Trysilguidene logo

Radisson logo

Utmarkslaget

Fageråsen Fritid

Trysil Kommune

Innlandet Fylkeskommune

Destinasjon Trysil

Skistar