Årets store sykkelnyheter

28.02.2022

Sommerens store nyhet i Trysil er en blå og en rød heisbasert sykkelsti. I tillegg økes heiskapasitet. Gjør dere klar for en sommer med mye flyt.

Trysil har siden 2014 presentert sykkelnyheter hvert eneste år. I Gullia finner man nå hele 30 kilometer med sykkelstier gradert fra grønn til dobbelsvart. Og på høyfjellet er det bygget både flytsti og sykkelparker de siste årene. Men i kundeundersøkelser svarer 61 prosent av sykkelgjestene i Trysil at de ønsker nye heisbaserte stier.

MagicMoose.jpg

- Vi er veldig glade for at vi nå kan innfri ønsket til mange av sykkelgjestene våre, og bygge flere heisbaserte stier. SkiStar gjør en betydelig investering i sommersatsningen med hele to nye flytstier. Disse vil legge på venstre side av Fjellekspressen, stolheisen som tar deg til toppen av stiene. Den ene vil være blå, samme vanskelighetsgrad som Magic Moose, og blir 5,1 kilometer lang. Den andre vil være noe mer teknisk og blir dermed en rød flytsti på 3,5 kilometer. Begge stiene vil ha masse flyt og morsomme elementer, forteller Olve Norderhaug, leder i Trysil Bike Arena.

 

Nye_heisbasert.jpg

Designet av Brage Vestavik

Den nye røde stien i Trysilfjellet har Trysils ambassadør, Brage Vestavik, vært med å designe.

Brage.jpg

- Det er veldig gøy å ha med Brage på laget også i år. Vi begynte å tegne og se på området i fjor. Brage er ekstremt kreativ og hadde veldig mange gode ideer på hvordan vi kunne lage en teknisk, men morsom sti. Vi har også hentet inspirasjon fra flere av de mest populære sykkelstiene i Whistler, forteller Norderhaug.

>> Se den ultimate guiden til stisykling i Trysil

Dobler heiskapasiteten

De nye stiene skal etter planen stå ferdig i juli. Men allerede 16. juni, når heisen åpnes for sommersesongen, vil nye fester til syklene være på plass. Det betyr at heiskapasiteten blir betraktelig bedre.

Flyt.jpg

- Vi dobler sykkelkapasiteten i heisen, så vi skal være godt forberedt på å møte alle nye og eksisterende sykkelgjester med et godt tilrettelagt tilbud, forteller Gudrun Sanaker Lohne, destinasjonssjef hos SkiStar Trysil.

>> Se mer om sommeråpen heis

Sommeråpent høyfjellshotell

Trysil har hatt en voldsom vekst i antall sommergjester de siste årene. Det gjør at SkiStar nå åpner opp Radisson Mountain Resort & Residences, i Fageråsen i sommer, som til nå kun har vært åpent om vinteren.

MRT_660.jpg

- Vi jobber sammen med SkiStar og Radisson for å utvide sykkeltilbudet rundt hotellet i Fageråsen, forteller Norderhaug. – Det ligger perfekt plassert både for de som vil nyte sykling på høyfjellet, og med Fjellrunden er det kort vei ned til stinettverk i Gullia, og de heisbaserte sykkelstiene.

Høyfjell.jpg

Det jobbes også med å koble sykkelstiene fra fjellet sammen med sentrum, slik at de vil gå hele veien fra Turistsenteret ned til Trysil sentrum om sommeren.

Sykkelarrangement

I år er også alle sykkelarrangement i Trysil tilbake. Sesongen åpned med Let´s GO 26. til 29. mai. Trysil Bike Festival går fra 16. til 26. juni med blant annet terrengsykkelfestivalen Utflukt som alle sykkelinteresserte bør få med seg. 

>> Se hele oversikten over sykkelarrangement i Trysil   

Flere nyheter

 • 06.05.2022

  Dette sier gjestene om stisyklingen i Trysil

  I Trysil har de bygget en ny sommeraktivitet som har blitt veldig populær. Trysil sier selv at sykkelstiene passer for alle, men hva sier gjestene? Sjekk ut tilbakemeldingene fra sykkelgjester i Trysil.
 • 01.04.2022

  Stietikette for Trysil

  I Trysil er vi stolte av naturen vår og bruker den så ofte vi kan. Vi fryder oss over å få love å dele den meg deg! Enten du går, triller, løper eller sykler vil vi at du skal føle deg velkommen i naturen vår. Vi har laget et knippe vennlige...
 • 18.03.2022

  Jentepappaer på sykkelferie i Trysil

  Brødrene Torstein og Magnus er ivrige stisyklister, og Oslomarka er flittig brukt for fartsfylte turer på sykkelen. Pappaene ville gjerne overføre denne sykkelgleden til jentene sine, og i Trysil ble en gnist for stisykling tent.
 • 16.03.2022

  Trysil Enduro

  Velkommen til Trysil Enduro 17. til 18. september 2022! I år blir Trysil Enduro en del av Norgescupen i Enduro. 
 • 01.02.2022

  Sykkelstier i Trysil - den ultimate guiden

  Hvis du tror at stisykling ikke er noe for deg eller din familie, så bør du ta en tur til Trysil. Her finner dere over 50 kilometer med morsomme sykkelstier i skogen og på fjellet som er gradert på samme måte som i skianlegget – fra grønn til svar...
 • 01.02.2022

  Mountainbiking i Trysil – den ultimative guide

  Hvis du tror, at mountainbiking ikke er noget for dig eller din familie, bør I tage en tur til Trysil. Her finder I mere end 50 kilometer skønne mountainbikespor i skoven og på fjeldet, som er klassificeret på samme måde som skibakkerne: fra grøn...
 • 01.02.2022

  Den ultimata stigcykelguiden i Trysil

  Om du tänker att stigcykling är något för dig och din familj, så borde du resa till Trysil. Här har vi över 50 km med fantastiska stigar i skogen och på fjället som är graderade på samma sätt som i skidanläggningen - från grön till svart. Läs den...
 • 08.07.2021

  Nå åpnes Trysils råeste sykkelsti, B-RAGE

  Lørdag 10. juli 09.00 åpner endelig B-RAGE, Trysils første dobbelsvarte sykkelsti. Stien har hele 20 store hopp, dropp og heftige trelementer, og det vil derfor bli føringer på hvem som kan sykle denne og når den er åpen. 14. august blir det...
 • 07.07.2021

  Norges største pumptrack åpnet i Trysil

  Nå er Trysils største sommernyhet åpnet. Norges største pumptrack er også Trysils største sykkelinvestering denne sommer, og skal trekke enda flere sykkelgjester.
 • 30.04.2020

  Et godt feriealternativ i sommer - masse boltreplass

  Også denne sommeren blir det viktig å holde avstand, men vi skal fortsatt ha det like gøy! Se hvorfor vi mener Trysil er et godt feriealternativ i sommer.
1 2 3 4 5 >

Våre samarbeidspartnere

GT logo

SportLodgen logo

Shimano logo

Sweet logo

Evoc logo

Printing logo

Opsis logo

Trysilguidene logo

Radisson logo

Utmarkslaget

Fageråsen Fritid

Trysil Kommune

Innlandet Fylkeskommune

Destinasjon Trysil

Skistar